Bulan baru kerja baru

Tinggal  2 hari termasuk hari ni contract kerja saya di My Pharmacy Impian Emas akan habis.Akhirnya saat ini telah lama saya tunggu.Hehe.Bebas daripada cengkaman kuku besi.Bebas selamanya.Btw,sedih juga sebab akan berpisah dgn  Farihah, Kak Jun, Kak Linda.Diaorg baik.Tak mcm kak senior yg lain.Hampehh.Kaki bodek bos.Menyampah.Actually saya bukanlah nak burukkan senior.Tapi just meluahkan perasaan tak puas hati.Diorg kalau dgn bos,bergelak sakan.Dengan kitaorg ada jee salah.Tu tak betul,ni tak betul.Haiyaa! Ingatlah sikit semua org tak sempurnalah kakak-kakak senior sekalian.Jangan nak bangga sangat dengan status "senior" tu.

Tapi papepun even korang marah saya,saya still nak ucapkan terima kasih dengan kakak senior include kak Dayah,kak Nurul.Tak lupa juga William ,Mr Yap dan pharmacist merangkap bos iaitu Mr Lee sebab bagi peluang dekat saya bekerja dkt situ.Sedaar tak sedar genap 3 bulan saya bekerja di my pharmacy(dari bulan Disember 2012-Februari 2013).Terharunya~

Banyak ilmu mengenai medicine telah saya dapat.Saya kenal dengan ubat namanya Mecilon,Yasmin,Rigevidon,Micardis,Antamin,Novomin,Ventolin,Asthalin,Fucidin dll.Even tak sepnuhnya tahu ttg function ubat tersebut.At least saya ada pengalaman dlm ilmu komunikasi antara customer,ilmu medicine,ilmu mengira,kecekapan membuat sesuatu kerja even saya ni slow dsb.Saya rasa "happy" sangat kerja situ*happylah sangat,kononnya

Then,selepas ini,masuk bulan 3 yakni bulan baru,saya akan buka buku baru.Saya akan cari pengalaman dalam ilmu menjual tudung.Yeah.Saya harap yang terbaik dari pengalaman yang akan saya kutip.Insyallah :)
p/s: Annual dinner tu kira burn laa eh? Tak dapat nak pergi..Sayangnya~
      Mak saya cakap saya ni untung.Sebabnya mudah dapat kerja.After SPM2012,terus kerja.Laa ni,habis contract dekat farmasi,terus dapat kerja baru dekat tempat lain.Tak payah tunggu lama-lama.Kpd ibu,Alhamdulillah bu,rezeki daripada-Nya

Hari penantian semakin tiba

Sekarang ni dah nak dekat penghujung bulan Februari.So semakin dekat nak akhir bulan semakin cepat denyutan jantung saya berdengup.Dup..dap..dup..dap.Kenapa? Yela saya ni kan lepasan SPM2012.Jadi saya rasa risau dengan result SPM saya yang bakal keluar nanti.Ntah baik ntah buruk.Nak kata saya ni pandai,taklah pandai mana.Kelas no 3 dari 11 kelas.
Yang saya mampu buat hanyalah doa dan bertawakal.Ada rezeki saya masuk Universiti adalah.Kalau tak ada,rezeki lain akan ada.Cuma lambat atau cepat sahaja.Result SPM saya tak target berapa A saya nak capai.Saya hanya berserah.Saya penat nak target banyak-banyak A.Hasilnya tetap mengecewakan.So lebih baik saya berserah sahaja.Tapi saya tetap target,my result insyallah yang terbaik.Doakan saya yee~

To all 1995 batch: Korang janganlah gelabah sangat tanya bila result SPM nak keluar.Soh seh soh seh sana sini.Korang buat saya gabra jela.haha.Insyallah,result tu pasti keluar.Sama-sama kita nantikan.Apa yang penting kita semua dah lakukan yang terbaik.Semoga kita dapat capai keputusan yang membanggakan :) Amin~~

To all my readers/visiters/anyone: Nak tanya,kalau kita tak dapat score dalam subjek elektif /pilihan macam Fizik,Chemistry Addmath dan lain-lain tapi kita score dalam subjek teras adakah masih ada peluang untuk kita melanjutkan pelajaran ke IPTA?? Saya hanya bertanya kerana saya amat risaukan subjek elektif saya ni!! Tak tahu boleh score ke tidak.Risaunya~~

Mega Exclusive GiveAway

mangsa taggies
http://nanaownlife.blogspot.com/
http://ehlady.blogspot.com/
http://athirahkimeunkyung.blogspot.com/
http://tentangnadhia.blogspot.com/
http://red-jambu.blogspot.com/

nak joi tekan sini--> http://love-berry06.blogspot.com/
GIVEAWAY AKAN BERAKHIR PADA HARI INI [15/2/2013] JAM 12 TENGAH MALAM