SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Alhamdulillah akhirnya segala persiapan sudah pun siap..Semuanya dah settle tinggal certain2 benda yang nak ditouch up lagi.hehe.So far so good.Korang punya persiapan macam mana? Ok?? Insyallah.
So,dah alang-alang bercerita ni kan,moh laa saya cerita sikit raya saya pada tahun ni.

Let's start.
Tahun ni saya tak balik kampung.Kampung saya dekat Medoi,Segamat.Just beraya dekat Johor jee.Sesiapa yang on the way balik kampung,drive elok-elok ok.Ingatlah orang yang tersayang yee.Baju raya saya pada tahun ni warna turqouise and maroon.Siapa yang sama warna dengan saya,hand's up! Yeh,we're friends.Tahun ni raya ala-kadar jee.Tak banyak shopping.Sebab tahun ni saya ada exam besar iaitu SPM.

Dededikasikan khas kepada semua calon-calon SPM_12.Korang!! Raya,raya jugak,exam dah nak dekat.Jangan lupa study.Apa kata orang,study biar lepak,result biar gempak.Tak gitu??haha.Biar result batch 1995 adalah yang terbaik compare dengan batch yang lain.Aminn~
Dikesempatan ni,saya NurFatin Izzati Binti Zul Kefli ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada para blogger2 sekalian.If ada tersalah cakap atau tersalah bicara,tersinggung hati sepanjang saya berblogging ni harap dimaafkan dari hujung rambut hingga lah ke hujung kaki..Even kita tak kenal each other,but kita still sama kan?Sama agama,sama budaya,sama negara,sama bangsa,sama kaum,sama...*banyak lagilah sama.hehe.Happy Eid daripada saya.Bergembiralah atas kemenangan kita semua
p/s: Nanti saya update gambar raya saya dan keluarga okeyh khas utk readers saya.Promise.Sesiapa yang nak beraya,boleh je.Nak datang rumah?Meyh laa saya bagi duit raya,rumah saya dekat Taman Bukit Kempas,Johor Bahru.Tak tahu?Google jee.Ada bran ke nk datang.Cabar ni.*ajak hangat-hangat tahi ayam sebenarnya.hehe
wassalam~

Undang-undang baru.Relevankah?



Di dedikasikan kepada semua student's batch 1996 dan keatas.

Korang dah nampak kan undang-undang baru yang telah ditetapkan?
Saya boleh menyifatkan undang-undang baru ni boleh dikatakan agak fleksibel.
For me,memang ok.Ok sangattt.
Tapi nampak disitu ada yang tak perlu dan perlu.

Sebagai contoh,no 5 tuh.
Telefon boleh bawak ke sekolah??
Macam tak sesuai laa.Itu bagi saya lah.Tak tahulah pendapat korang macam mana.
Tapikann,budak2 yang duduk asrama,cikgu saya cakap diaorang dah applykan penggunaan telefon disekolah.Betul ke? Betul lah agaknya.Dah kata cikgu yang cakap.Mestilah dia tahu.hehe
Bagi saya,telefon yang nak dibawa mesti ada limitnya.Means,jenis2 telefon yang boleh dibawa kesekolah.Janganlah bawa yang ada kamera dan sebagainya.Just bawa yang simple mimple jee.Kalau bawa telefon sama function dengan Ipad,alamatnyee tak kemanalah bebudak nii.Main jee lebih.Belajar ntah kemana.Kalau bagi dengan budak yang padai arrange dia punya schedule,no problem.Kalau kene dengan budak mental sikit?Tak ke jahanam??hehe

Lagi satu saya nak ulas pasal PLKN.Wahh,untunglah siapa yang dapat pergi PLKN.Saya tak dapat.
Sad life :(
Sesiapa yang pernah pergi,mesti rindu kan dengan momen2 manis dekat sana?? kannn? Walaupun at first cakap,tak nak pergi sebab takut kulit hitam,takut tak de kawan.Takut....bla,,bla,,bla.Finally,see semua yang dah balik dari PLKN,teruja gilee nak pergi lagi.Betul tak? Bagi diaorang,tempoh 3 bulan tu tak cukup.So,disebabkan kerajaan telah mendengar suara hati rakyat yang bergelar pelajar,maka diumumkan undang-undang baru telah menetapkan bahawa tempoh PLKN pada tahun hadapan akan ditambah 3 bulan lagi,menjadikan total sebenar 6 bulan.WOW!  Fantasticc.hehe.Suka tak? Ofc sukaaa.Yeah! Kata besties saya,"Dah alang2 6 bulan,baik genapkan 1 tahun je.Lagi Mahsyukk!!
Tambahan: KESEMUA pelajar batch 96' telah diwajibkan  supaya pergi.Kalau tak pergi,kena saman!! Ayokk,lakleng mata juling,nanti mak bawa anak keling.kihkih.*ketawa jahat.So kalau tak nak kena saman,better pergi.Tak kira nak ke tak nak.Kalau pergi dapat elaun $$$ pee.

Hah,itu jelah kot saya nak ulas.Just 2 point je.Tak nak ulas panjang2.Salah info,saya juga yang kena.Saya rasa yang lagi 4 tu tak de pape kot.Korang boleh nilaikannya sendiri.Hurmm~itu je utk entri kali ni,wassalam.

p/s; Fuhh nasib baik selamat lahir pada tahun 1995.Kalau tak nayee je.hehe.
Ambil lesen kereta umur 21 tahun keatas? Aiyoyo,lama gilee seyh! *Ini tidak adil,tidak adil bagiku..
nyanyi act as Yuna.haha

Tabiat tidur lambatku kembali lagi !!!

Semenjak dua menjak ni tak tahu kenapa tabiat tidur lambat saya kembali lagi.Sebenarnya saya cuba elakkan.Tapi entahlah macam mana.Mungkin mata saya kebal kot.Saya cuba ikut nasihat doktor supaya tidur awal untuk mengelakkan keletihan pada keesokkan harinya.But saya degil.Tak dengar cakap.Even saya tak rasa letih.Tapi effect dia amat bahaya weyh! (Jangan tiru macam saya~)

Sebagai contoh,tahap kelupaan saya semakin tegar.Kalau dulu tak lah parah sangat.Sekarang,tak boleh nak cakap apa.Walaupun baru jee ingat nak cakap apa,then after a few minutes,semuanya jadi blank.Aiyoyo!
Korang mesti nak tahu apa yang saya buat tengah-tengah malam sampai susah nak tidur.Betul tak.Okeylah,saya bagitahu.First of all,selalunya saya akan switch on kan PC saya dan terus melayari internet.tak sah kalau tak bukak even satu kali.then,Laman sesawang yang biasa saya buka of courselah FB.Then diikuti blog,and twitter.Kalau dekat
Facebook--) Biasanya saya just tengok status-status friend and subcribers saya(Sambil nyanyi lagu Aliff Aziz=jangan ganggu pacarku!) .Sebenarnya saya tak suka nak like status orang kecuali kalau memang saya suka and rasa macam nak like,saya like lahh.huhu.Lepas tuh if tak ada cerita sensasi dekat home,saya beralih pula ke group blogger.Nak blogwalking katakan.Kaedah BW di group2 blogger merupakan kaedah yang paling cepat dan berkesan.Follower & readers automatically up.
Blogger--) Saya ada dua blog untuk pengetahuan korang.Blog saya yang ini memang official punyalah.Lagi satu blog khas untuk sebarang GA @contest @ segmen.Kalau nak tengok blog saya yang tu,korang bolehlah pergi (SINI).Lepas tuh kan,saya suka main edit-edit blog sampai saya rasa puas hati.Selalunya berjam juga edit2 ni.hehe.Kalau saya edit blog,saya just guna 1 themes only.Kalau puple semuanya mesti purple.Tak boleh warna lain.Sebab saya ni jenis takut nak combine macam-macam colour.Saya tak macam awok2 semua :)
Twitter--) Saya suka twitter sebab orang boleh follow kita tanpa diapprove (saya tak protectkan twitter saya,bolehlahh~).haha.Tapi ada satu hal yang membuatkan saya tak suka twitter.hal tersebut ialah limit perkataan.Oh noo,very bengong.haha.Tak bestlah.Macam terganggu nk tulis.So,kita kenalah bijak untuk menulis sesuatu status.Bukan status di FB yang boleh sembarangan hentam sokmo nak tulis.Chiller~
Lepas dah off PC,if ada masa saya akan buat amalan-amalan sunat seperti solat sunat hajat,taubat dan lain-lain di kala semua orang tidur.huhu.Almaklumlah,dah nak SPM.And lastly bila dah habis buat solat2 sunat,barulah bukak buku sekolah.Sebabnya,waktu2 tengah malam ni adalah waktu aman saya nak baca buku.Kalau siang jangan haraplah~Just buat homework jee.Then,barulah tidur.(FACT## saya pernah tak tidur satu hari.Berjaga macam burung hantu.Betull~)

Oklah itu jee saya nak share dgn korang semua.Korang boleh lihat,betapa bosannya hidup saya.haha.Setiap hari begitulah rutin harian saya.Nak share life korang,silakan.Amat mengalu-alukanya!..Bye

Agenda Freemason Yang Tersembunyi Disebalik Olimpik 2012

Olimpik 2012,yeah! Banyak kontroversi yang berkaitan dengan Olimpik 2012 di London niyh.Tak sanggup nak baca apatah lagi menggambarkannya.So,sempena bulan Ramadhan yang mulia ni,mari kita ambil pendekatan untuk mengenali Yahudi Laknutullah secara mendalam.Ianya dijadikan sebagai pengetahuan sampingan untuk kita semua.Yang baik jadikan teladan.yang buruk jadikan sempadan.Ilmu Allah hendaklah kita berkongsi bersama-sama.Tiada istilah kedekut.More info jom kita terjah ke- 
Bahagian1:  http://www.fizgraphic.com/2012/07/sukan-olimpik-2012-agenda-freemason.html
Bahagian 2: http://www.fizgraphic.com/2012/08/kad-permainan-illuminati-kebetulan-atau.html
Semoga Allah melindungi kita daripada fitnah Dajjal dan sekutunya.Wallahualam~