AKHIRNYA SAYA TERSENARAI SBG PEMENANG GA NISA KAY!!

korg-korg!!meyh sini sat..sya nak bgtau something nyy ! tadikan sya pergilah bukak fb tau ! sya BW laa dari satu blog ke satu blog ! lepastu ada satu blog nyy menarik perhatian sya ! tajuk entri dye ada kene mengena psl nisa kay*tetibe nama nisa kay nyy mcm jadi igawan plak pd sya*xtau kenapa..haha..lps dah habis bce entri blogger ny,,sya pun pergilah tekan link yg me'mention'kan nama nisa kay..lps tu sya jln2 pulak dkt blog nisa kay !! jalan-jalan punyer jalan,tetibe hati sya bagai tersentap,,lps tu sya mata sya tertancap pd sesuatu*hiperbola laa ayat sya nyy* !! nak tahu apa dye??
oklah xnak byk cakap hari nyy sya tulis entri dlm mood gembira skali..dan entri kali nyy sya buat special sgt2 !! sbb apa?? sbbnyer ialah dengan ini sya mengumumkan sya adalah antara salah seorang pemenang "THE ULTIMATE YEAR END GIVEAWAY BY NISA KAY"..!*bangga sekejap*berbaloi jugakk akhirnyer penantian sya selama berminggu-minggu utk mendengar khabar dari nisa kay!! hoho..seronoknyer xterhinggaaaa..xsia-sia tgn sya naik jenuh meng'scroll' kebwh,kebwh,kebwh,dan kebwh*dlm hati,ya allah mintak-mintaklah nama aq tersenarai* and akhirnyaaaa~..nombor bertuah sya iaitu 160 tersenarai sbg pemenang!..syukur tidak terhingga ! alhamdulillah..
walaupun hadiahnyer xseberapa,tp xpelah..syukur sgt2 !! walaupun berharap pd mulanyer sya mahukan  hadiah heels atau beg tgn !! tapi xpelah xde rezeki..hm~~kpd sesiapa yg join GA NISA KAY nyy dan seterusnya menjadi pemenang sya ucapkan congrates ok ! kpd yg kalah jgn putus asa oke !!...boleh cuba dilain masa
p/s: 
nak tengok senarai pemenang GA NISA KAY di ~SINI~
lps nyy nk rajinkan diri menyertai GA para blogger yg lain plak laa..!mcm best !.huhuhu*biasalah baru first time menang,jakun sikit*hehe*soryy kalau sya over*
kp korg yg ada buat GA inform2lah dkt sye yee :)
untung sabut timbul untung batu tenggelam*eh btol kah??ah lyn jelaa*
kbhaii

SECRET STALKAWAY

hye korg..hari ny rasanyer nk buat entri terbaru laa..dah lme xupdate..hihi..sbb apa??sbb mls sgt plus xde idea nk buat latest posting..huhuhu..kpd pembaca setia sya jgn marah oke..!!*jgn marah2 nnt cpt tua!SMILE ^-^..
okelah hari nyy sya nk buat entri pasal sya ! xde org lain..ONLY ME !!..tentang masa hadapan sya after SPM 2012..hah !! korg nmpk xtitle dkt atas?? SECRET STALKAWAY......*nmpk x?? kalo xnmpk,,dah xlme tu*..apa yg secret ,apa yg stalkaway sgt tu?? *ce pikir jap* hehe..actually sya sje je letak title mcm tu..saje nk wat saspen..huhu*saspen laa sgt!!*
mcm nyy,sbnrnyer tadi tgh sodap2 BW dekat fb,tetibe sya teringat psl study! yelaa,skola dah xlme lg nk bukak.! so preparation sya 50/50 je..sebut psl study mesti teringat psl kerjaya..btol x??
semlam sya teruk kene smash dengan mak sya..mak  sya ckp,
'ko nyy TEN,dok hadap komputer je..pagi siang malam..xde kje lain eh?? drpd dok hadap bnde tu lebih baik ko gi  bce bku! nnt org lain dpt smbg belajar dkt overseas,ko ddklah terperap dkt rumah! pdn mke hang"
semenjak dari tu,,sya bagikan tersentap! dlm hati "yelaa,kan impian aku nk smbg study dkt luar negara,tapi kalau pe'el aku mcm ny,,bolehkah?? nk suruh blaja pon mls"*bermuhasabah diri*
terukkan perangai sya*jangan tiru macam sya eh??*...so dgn berbekalkan motivasi dprd mak sya,mulai mlm itu sya start blaja..buku pertama yg sya bukak time cuti nyy ialah PRINSIP PERAKAUNAN...haha..sya xtau mengapa dlm byk2 subjek sya pilih nyy! seperti entri sya sblom nyy,sya ada kata..sya xnk menyesall untuk kali yg ke-2..! btol x??sbb apa?? pergi SINI..skang dah tahu kan??
p/s:
tahun baru disertai dgn azam yg baruu!so azam sya ialah nk blaja bersungguh-sungguh supaya dpt straight's A's dlm SPM 2012..doakan sye yee :)..sya jugak xnak blaja main2 lagi!..sya nk study dkt overseas!*itu impian dan azam sya*..kalau psl jurusan apa nk amik selepas SPM,,sya still dlm dilema..my final decision ialah antara nk pilih jurusan PERAKAUNAN @ UNDANG-UNDANG..*bantu sye oke!*..sya akan buat pilihan yg terbaik untuk masa hadapan sya..insyallah..wish me luck !!

CEMBURU SANGAT-SANGAT!!


hye korg hari nyy sya nak tulis entri laa..rasanya dah lme sya xupdate entry kan?..btol x??dah berusang agaknyer..oklah straight to the point..korg nmpk xtajuk dekat atas tuu???ofcourse laa tahu kan??CEMBURU!!yes i'am..sya cemburu sgt2..sbb apa sya tetibe je cemburu??oklah sya bgtau dkt korg*meh duduk rapat2 sikit*sebenarnyer sya cemburu sgt dekat anak jiran sya nyy..kan semalam result PMR 2011 keluar..then sya dpt tahu ank jiran sya nyy,dye punyer result dpt 7A 1B..wth??swear,sya amat cemburu time tuu..xtahu nk ckp ape*terkedu*sya ingtkan result dye xlah segempak mne!hmm ternyata telahan sya meleset*tulah ko fatin,jgn pndg org xde mata tahuu!padan muka ko..*!.actually kalau korg nk tau sya amik PMR tahun lepas daa(2010)~~hehe..sya saje je nk  bandigkan result dia dgn result sya..ternyata ank jiran sya nyy lagi hebadd!kalau korg nk tahu result sya,sya punyer xlah sehebadd result korg..kan..kan??sya just dpt 4A jee!xdelah pandai sgt...tp tulah mmg xsangka anak jiran sya nyy pandai gle2!nmpk pendiam tapi diam2 ubi berisi laa weyh!!
sya nak tnyer korg lah..korg jeles x bila ada org lain dpt mengatasi lebih drpd kita dlm sesetengah aspek!.jeles x??*baik ckp secara jujur,kalau xsya lesing korg,,haha,,just joke*.mesti jeles kan??btol x??hah!begitu juga dgn sya..!tipulah kalau sya ckp sya xde feel langsong!!hipokrit nmanye!dlm hati,kenapalah dye dpt byk A,bukan akuu!!haishh..sabo jela..
tp xpelah sya try utk lupakan shj kisah nyy dan terus pandang kehadapan,xmo toleh belakang lagi,..*sob,,sob,sob!!*sbb tahun dpn nak SPM..!yeah,,SPM!..oh tuhan,,i'm not ready lagi laa.!*mcm mne ny?*!tp dlm pd masa yg sme,sya nk buktikan kpd mereka yg berada diluar sne terutamanyer org yg  berada dekat dgn sekeliling sya,yg sya juga mampu dpt byk A laa*tercabar??yeah sya amat tercabar!!*..sya target sya mampu dpt straight A's dlm SPM 2012..insyallah,doakan yg terbaik utk sya yee :)..sya nk banggakan nama keluarga sya!!
p/s:
sya akan jadikan kisah anak jiran sya yg dpt 7A 1B dlm PMR 2011 sbg pembakar semangat untuk sya sentiasa belajar dgn lebih giat lagi..xnak main-main lg dah..tahun dpn nak SPM!.cukuplah sekali sya menyesall!..sya nk buktikan dkt mereka,yg sya jugak boleh!dan sya target kalau dpt straight A nnt,sya ingt nk smbung belajar dkt oversea laa.boleh x??hehe..insyallah!..*kalau dia boleh buat,,kenapa aku xboleh???*
kbhaii

TOLONG SAYA BUAT PILIHAN *please korgg!*



hye korg..hari nyy mood sya dlm keadaan yg baik..haha*poyo*...hari nyy sya nak tulis entri psl diri sya jugakk..xde org lain..only me.!~sbnrnyer sya tgh pikir2..bukan pk psl boy taukk~xde masa oke~~*bajet bgus*..tgh2 sya pk,tetibe ada satu perkara nyy melintas difikiran sya..perkara nyy amat menakutkan.*buat saspen jap*..perkara apa??oklah sya bgtahu korg,,meyh sini kumpul ramai2 buat bulatan kecik*cepattt*~actually sya tgh pk sekarang nyy kan sya still di form 4..tahun depan nk SPM..!korg kan tahu sya amik aliran sains.not sains tulen tp sains biasa2 je*ade ke sains biasa2 je *haha..lyn laa..subjek yg sya amik skang ialah ADDMATH,AKAUN,FIZIK,CHEMISTRY.yg lain2 tu teras..korg tahu laa,subjek nyy boleh sya katakan subjek KILLER!!..sya terpikir knpa sya harus amik 4-4 subjek ny??sbb xde pilihan @ atas kerelaan??ntahla sya xtau*tp yg pasti sya boleh bwk empt2 subjek buat masa sekarang..kalau masa hadapan,xtaulah*..dlm empat2 sbjk nyy sya minat FIZIK dgn AKAUN*yg lg 2 tu sya xberapa nak minat.lps tu sya pikir pUlak psl cita2 sya..sya kaitkan kedua-duanya..!cita2 sya nak jadik LAWYER,nk masuk 'U' amik course LAW..disini sya ada pilihan antara nak jadi LAWYER,AKAUNTAN,ataupun JURUTERA KIMIA.dlm tiga pilihan nyy sya pilih LAWYER & AKAUNTAN*tapi lebih byk menyebelahi LAWYER*..haha.JURUTERA xnk sbb sya xsuka chemistry..haha..yelah org kata baik pk dari sekarang haluan msa depan lps SPM..ye dak?kalau nk drop kelas tu boleh,tapi sya xminat perdggn,lukisan,ekonomi sume tu!dan sempat lg ke nk cover sume silibus sblm SPM.dah laa sya nyy jenis lmbt pick-up!kalau kira2 sya lemah sikit tp xlah sampai gagal!mne pilihan yg patut sya pilih??nak jadi LAWYER @ AKAUNTAN @ ada pilihan lain?confius nyy..guys,cepat bg sya suggestion..!pilihan mne yg terbaik utk sya??
p/s: sekarangg nyy susah nk dpt keje.xboleh nk pilih lg..kalau ada depan mata terus rembat..xkiralah suka @ x..itu sya tahu.!tapi mcm mne skang nyy?
boleh kee sya bwk smpai ke SPM..?insyaallah doakn sye yee :)

PELUANG HANYA DATANG SEKALI SEUMUR HIDUP...* am i right.??*



hye guys..hari nyy sya nak tulis entri pasal sya..boleh kan??hope korg baca sampai habis yee!
straight to the point!! tahun depan tahun 2012 kan??betoll x??*mestii laa betol..ye dakk..hehe
okeyh korg nak tahu x apa yg spesialnya tahun 2012 kpd sya??xtahu kan??okeyh meyh sini duduk rapat2 sya citer dekat korg..!*_*..
tahun 2012 merupakan tahun yg paling besar ertinya pada sya..*apasal pulak??..yelahh tahun depan merupakan tahun akhir sya sbg seorg pelajar sekolah menengah dan merupakan seorg calon SPM..whoho takut siot!haha..berdebar2...xsangka pejam celik pejam celik sekejap je tahun 2011 mahu melabuhkan tirainya..dan sya terasa macam semalam jee baru lepas amik result PMR.,!seriusly mmg sekejap je masa berlalu..
okeyh,,tahun depan nak SPM..my preparation??dah study@ belum?
my answer: BELUM LAGIIK..hehe..malas seyh nak bukak buku time mood dlm suasana cuti..betoll xtipu..ibu sya selalu ckp "atin,ko nyy bila nak start blaja hah??asik dok hadap je komputer tuu!baik ko gi hadap buku..ada juga pakedahnya.."itulah antara ayat bebelan yg selalu mak sya bebel..
sape yg xtakut nak amik SPM..semua org takutt kan??lagi2 sya yg amik 4 subjek sains yg sememangnyer 'HOT'..(ADDMATH,FIZIK,CHEMISTRY,AKAUN)..hot kan??*bilalah sya nak conquer empat2 subjek nyy??*pecah pale otak sya tauu..!tapi mcm mne nak buat??sya memang malas nk study..ada juga member ajak study sme2,,tapi sya ignore je..hehe..malas nk layan...
org lain sedap2 gi cuti2 malaysia,,sya??hampehh..dok rumah je laa*makan,tido,makan,tido jee*haaha..boringg laa weyh!inikan nk study..harapn..!
p/s:
nak dekat time kritikal esok,,baru laa nak bukak buku..bangun lewat malam..sbb apa??sbb nk study..awat xdari awl tahun??sbb malas..kalau dah last2 minute baru nak study,,jgn haraplah nk dpt 9A fatinn oiii!!dan jgn nk mimpi pi 'U' okeyh..so i will say PADAN MUKA..dekat sape???of course dekat sya lorh..haha.nanti kalau tgk org lain pi 'U' ko dok meleleh je air liuk..kalau mcm tu nak menyesal pon dah terlambat!!
*so manfaatkan peluang yg ada didepan mata*jgn jadi mcm sya..nak menyesal dah xde gunanya..PEACE ^^
kbhaii <3


KENANGAN WAKTU ZAMAN SEKOLAH RENDAH DAHULUU..




hye!oke hari ni sya buat entri sambil melayan perasaan yg tengah feeling karat gile ni..hehe..
feeling karat??sebab apa??nak tahu x??
sya sebenarnya tengah fikirkan kembali saat-saat manis bila kita berdua*ecehh..poyo je kannn..hehe...(just kidding)
straight to the point sya sebenarnya teringat balik kenangan yg best2 sewaktu sya sekolah rendah duluu..
sya masih ingat lagiii...
1) kalau habis je waktu sekolah,sya ajak member pergi kedai beli DingDong takpon Jojo..sebab apa??sebab nakkan mainan yg ada dlm tu*mcm2 ada..haha
2) bila nak dekat waktu terakhir persekolahan jee,ramai kawan yg bawak mainan macam batu seremban,monopoly,UNO dll..lepas tu ckg rampas,,sbb apa??kantoii suda..haha
3) ajak kwn kumpul ramai2 pakat tengok citer kartun sme2..kalau dulu siri kartun yg paling popular ialah Ultraman,Ninja Turtle,Power Rangers,Totalyy Spies,Whitch*btoll x?
4) kalau dulu bila time belajar ada je salesman datang kelas, promote produk dyeorg!promote buku laa..susu laa..
5) main lawan2 pemadam..takpon pemadam tu buat gasing,ubah suai guna ubat stapler..haha..
6) selalu main ejek2 nama bapak..macam ny*hasyimmm..(kalau bersin kan kita cakap hasyim,,so sape nme bapak dye HASYIM..sabar je laa
7) bila waktu cuti sekolah,,sya pakat dgn kawan2 main galah panjang,polis entri,baling2 selipar,main konda kondi,main 'kahwin-kahwin',main 'masak-masak'..hehe
8) time nak dekat raya,berduyun hantar kad hari raya dekat cikgu semata2 nak dapatkan duit raya..tulis dekat kertas pon jadiklah!
9) time cikgu tak masuk kelas,,semua mbe naik toncang,,buat apa lagi??buat bising laa..dah tu kene denda dgn guru besar lari satu padang sbnyk 10 round.haha
10) kalau dulu,,ada musim tau!contohnye musim dimana sume org gila pakai beg BILLABONG,STYLO,dll.beg yg tgh hangat masa tu..sorg pakai,semua nak pakai!
11) kalau dulu suka main gadoh2..lepas tu xnak kwn..tapi 'xnk kwn' tu skjap je..dah lme baik balik..hehe
12) dekat kelas,,ckg kalau nk rotan budak,,ckg ada pembaris kunig..yg tengahnya ada pemegang..kalau budak2 pulak pakai pembaris yg bergerigi takpon yg ada kilat2 dlm pembaris tu..syok jee tengok..hehe
p/s:
bestkan zaman dulu2..andai masa boleh diputar balik..kan baguss??kadang2 ingatkan nyy terasa rindu pulak dekat kwn2 kita yg dulu..
hmm~~

BERAT TURUN..



wah berat badan sya turun lorh..haha...xsangka sya berat badan turun mendadak..dulu berat sya boleh dikatakan overweight!tapi xlah overweight sgt..dlm 65 kg jee..sekarang nak tahu berapa??sekarang nyy berat sya 58..whoho~sukanyee~~dlm masa 3 bulan,,dapat feedback mcm ni!sape yg xsuka kan!..hehe..tp bg korg still mcm berat lagi kan??tapi xpela,,slow-slow dulu..xkan laa nak cepat2..nnt apa yg kita kejar xdpt yg kita kendong berciciran pulak..!btol x??kalau dulu sya pakai siza L sekarang nyy dah boleh pakai size M!..haha..teruja sgt2!alhamdulillah diet selama ni rupa-rupanya menjadi jugak..xsia-sia laa org kata,,ye dak??
ok lah tu je nk citer sbb tgh buzy sbnrnyer nyy..nnt sya akan sambung meng-hupdate- entri yg lain pula yee :)
bhaii