secebis pesanan cinta

#COPYnPASTE
Kalau suka seseorang . Jauhkan diri dari dia . Time tuu baru kau boleh beza kau suka dia sebab nafsu atau sebab Allah . Kalau suka ikut nafsu , kau tak boleh menjauh . Ada jaa yang tak kena . Kalau kau suka sebab Allah , kau akan cuba kawal perasaan . Lagi cuba nak jauhkan diri sebab takut zina hati . Tapi always mention dia dalam doa dan tak pernah missed sebab kau tahu hati dia Allah pegang . Kau percaya Allah Maha Pengatur segalanya ? 

Nahhh . Nampak tak beza ? Bila orang tanya , sayang dia tak ? Kau jawab lah sayang . Then mereka tanya lagi , kenapa lepas kalau sayang ? Kau jawablah sebab sayang . Mendalam kannn ? Siapa kita untuk menafikan perasaan yang hadir ? Siapa kita untuk menolak fitrah yang datang ? Rujuklah kepada dia untuk mendapat solusi . Dia PAKAR CINTA . Jika rindu , titipkanlah dalam doa . InshaAllah , dia akan turut merasainya . Mohon Allah jaga . Mohon Allah lindung . Moga baik2 dalam jagaanNya . Lepaskan cinta yang tidak halal . 

Renungan untuk kita bersama . Wallahua'lam  - Mimi Mazuin
- matang la dalam mengejar cinta manusia , bergegas la mencari cinta Ilahi . in sha Allah mencari cinta hakiki , mana tahu 1 hari Allah beri apa yang menjadi milik kita , jika tidak .. redha lah dengan senyuman , terima yang lain seadanya :)  

2 comments :

SAMIQA ♥ said...

Mohon share... ayat yg sgt mendalam sis... dan juga sbgai motivasi.. :)

Izzati Zul Kefli said...

boleh je samiqa. untuk pengetahuan bersama :)