Tersangatlah syok bila dapat hadiah....

Akhirnya,SPM bakal meninggalkan saya.Yess! Lagi 2 paper je iaitu Chemistry and Akaun.Menanti dengan penuh kesabaran.hehe.Saya free hingga Isnin ni (26/11/2012).Hope,2 kertas terakhir ni,i will do the best.|
In Shaa Allah :) Actually taknak cerita pasal paper2 sebelum nih,lantaklah dia.Buat sakit hati jee semak.Grr~Janji saya dah buat sehabis baik.Hanya tawakal jela.

Main point sekarang ni saya nak cerita pasal Giveaway,Contest and Segmen para bloggers.Setakat ini saya dah join 12 Giveaway/Segmen and alhamdulillah saya menang hadiah separuh drpd Giveaway/Contest yang saya join.Hadiah pertama yang saya menang (still ingat) sampai sekarang ialah hadiah dari Giveaway(GA) Nisa Kay.Menang hadiah manufacture tools( saya rasa ejaan manufacture to typo lah,huhu).Mula2 memang tak percaya tau dapat hadiah.Yelaa,ramai org cakap,internet2 ni semuanya menipu lebih.My mom also says like that.Tapi saya yakinkan yang hadiah (manufacture tools) tu mmg saya dapat walaupun diri sndr tak 100% percaya.

Then bila post laju dtg dekat rumah,tanya almat betul ke tidak,suruh sign segala bagai lepas tuh tunjuk hadiah barulah percaya.Ibu saya pun tak sangka.Ingatkan menipu.haha.So dari situ,ibu saya percaya dan start lah hobby baru saya men"join"kan diri dengan pelbagai GA/Contest yg diadakan.Kalau org yg tak ada blog,maybe diorg ckp,menipu.Nak tunjuk bukti,ada tu ada.Tapi malas lah nk upload gmbr.Line dahlah lembab mcm siput gong-gong.ngehngeh.Tapi,trust me,aktivi berblogging ni antara aktiviti yg menyeronokkan.Kadang2 boleh jadi femes mcm Lyssa Faizureen and Ben Ashaari.Tapi tujuan saya blogging ni tak adalah nk jadi femes.Just suka-suka jee

Antara hadiah yang saya dapat sepanjang ber"GA" dan ber"Contest" ni ialah Topup RM10,Teddy bear,Shawl/pashmina,Tudung Bawal,Purse/contact lense,Novel,dan buku nota hanmade.

Hadiah tu tak lah awesome mana pun.Tapi at least dapatlah juga,kan? Tapi ingat,tak semua GA atau Contest yg kita masuk,ada luck tau! So jgn berharap sgt.Ada rezeki tu adalah.Lagipun owner yg menganjurkan GA /Contest tu baik2 belaka plus para sonsor.Tapi adakalanya rasa annoying juga,kalau dh menang tapi hadiah still tak dihantar lagi.Sabar jela~huhu
p/s: Dua hari lepas saya ada dapat call dari nombor yg tak dikenali.Saya telefonlah balik nombor.Sekali caller ringtonenya lagu keling.Terkejut beruk saya.Lepas tu saya tanya siapa,nak apa.Then dia cakap lah,ini ada "barang" yang mahu send dekat awak.Saya cakaplah "barang" apa? Dia cakap,itu "barang" tak boleh bukak.Dalam otak saya,dh pikir mcm2."Barang" apa pula lah ni.Lepas tu dia sebut alamat saya.Lagi kecut perut.Dah lah tahu nombor telefon.Alamat rumah lagi.Parah ni.Ntah2 keling ni main ckp je lepas tu nak samun rumah aku.Dia tambah lagi,"barang" tu dia akan hantar by hand dan terus kerumah pada esoknya.Seharian saya fikir.Pebendalah "barang" tu..Korang nak tahu apa? Rupanya hadiah GA yang saya menang disend menggunakan KTMB (Keretapi Tanah Melayu Berhad).Belum pernah dalam sejarah saya punya hadiah send melalui KTMB.Inilah first time.Selalu send guna post laju.Papepon thnks kepada sponsor itu yg sudah hntr hadiah saya,even lambat.Dekat Arau,Perlis tu dia duduk.Tersangatlah jauh dr Perlis to Jb
Oklah tu jee nk story untuk entri kali ni.Dalam sibuk kita dengan aktiviti seharian jgn lupa #PrayforGaza oke? In Shaa Allah....

1 comment :

aynna halim said...

wa!!best nye dpat menang bnyk hdiah !!