Ohh My Maths

Tadi exam math.Exam yang ke-4 buat first week SPM.Then rehat seminggu sebab cuti Deepavali.And naik seminggu tu baru exam lagi 5 subjek iaitu Agama Islam,Addmaths,Pyhsics,Chemistry and Akaun.Semuanya killer subject except Agama.Huhu.Cuti ni nak rehat jap.Nak release tension.Tapi tak laa lama sangat.Sehari dua jee.Banyak preparation yang nak buat sebelum jawab paper killer tuh.Yelaa,budak yang tak seberapa nak cerdik ni,memang laa kena buat banyak kerja.Betul tak?
Back to topic....
 Serius time jawab paper math tu best gila.haha.Tapi time jawab paper 2 jela.Solan dia memang senang tahap gaban lah.Alhamdulillah dapat jawab dengan baik dan sempurna.Tapi takut juga kalau tak dapat markah yg diharapkan for paper 2.Kadang-kadang soalan senangg pun banyak careless nya juga.Betul tak? But it's ok,semuanya saya dah buat dengan terbaik dan saya serahkan kepada-Nya.Macam mana pun result saya terima.Tapi saya tak puas hati dengan paper 1.Serius susah tahap cipan.Wahaha.Tapi adatlah kan.If paper 1 susah,paper 2 senang dan sebaliknya.Ye dak? Tadi time check jawapan math paper 1(dpt skema dari friends yang sama batch dalam satu group ni) memang cuak gilee.Takut dapat markah teruk sebab banyak soalan main tembak jee.Yelaa otak saya ni bukanlah otak yang suka kira-kira.Tulah kelemahan saya.Nak dijadikan cerita,naseb mmg saya tak sebelahi saya.Paper 1 dapat markah terukk gila.Nak menangis tau time tengok markah paper1 __/40 tuh! So saya harapkan paper 2 dapat markah the best yang tak pernah saya impikan.Whoho.Insyallah,amin~~

P/s: Orang kata let bygones be bygones.But not for me.Dahlah paper sejarah hancuss.Maths pun sama.Tadi my heart memberontak sebab nak check jawapan for paper 1 maths.And hasilnya,saya juga yang kecewa.Hurm.Say padan muka to saya ! Sejarah tak nak check sebab paper tu dah hantar dekat cikgu.Tak nak ingat pape lagi sebab mmg soalan dia betul2 memerangkap saya.Solan no 1 pun saya tak ingat dia soal apa.Haha..Minta-minta gred sejarah turun.Dahlah soalan KBKK tak banyak Yeye cikgu cakap tahun ni markah KBKK naik 70++%.Dan lagi satu maybe buat pertama kalinya SPM tahun ni,banyak sangat yang buat pembetulan.Haishh~

3 comments :

dya didinad said...

ye2 btol uh..paper2 math senag tadi..paper1 sme jugak..aarp2 dapt a+ larh... good luck yew awak exam nih...eklaz dri nadiah:D

♥nrina♥ said...

seramnye nak exam kan...
Good luck ye..

salam ziarah..

Farisha Alyssa said...

HAHAHA, same laa kite, bab kire2 memang lemah ckett :P tapi lagi better kot kalau kawan2 kite dok sibuk tengok mane jawapan yg betul , kita takyah ikut skali , takut2 kalau bnyk silap , and then kita frust , awak dah usaha sebaik mgkin kan?? yang penting tawakal je ..oke? :)