Nak tukar ke tak nak?

Apa yang "Nak tukar ke nak tak?" tu?? Sebenarnya saya bercadang nak tukar blog saya yang bertemplatekan simple ni ke blogskin.Blogskin? Yess! Blogskin..Kenapa ada problems? haha
So korang ada cadangan atau objection? Saya ni bukanlah pakar sangat nak pakai blogskin.Setakat nak tukar kod warna html tu boleh lahh.Huhuu.Blogskin ni pada korang ok tak? Senang pakai tak? Ringan of course lah kan? Hurm,bagi saya blogskin ni lawa sangat2.Saya sebenarnya tak suka blogskin yang kelihatan biasa-biasa je.Korang faham kan means biasa-biasa tu? Alah yang selalu orang pakai tu.Yang dah selalu kita tengok.Itulah maksudnya.

Kalau boleh saya nak pilih blogskin yang kelihatan unik.Yang orang lain belum pernah pakai lagi.Kalau korang ada buat blogskin,beritahulah saya yee.Insyallah kalau ada yg berkenan saya akan pakai and i swear saya tak akan mengubah base codenya and i will credit too.Nak tengok hasil blogskin yg pernah saya buat untuk orang lain? Meyh TONYOH sini.Blogskin yang lawa tu,saya pakai dr owner blog awesome ni. 
Pergilah terjah ke blogskin dia.Sure,da boom!! Cantik sangat2.Dan jangan lupa tengok skin yang telah dia buat.Saya pasti korang akan rambang mata nak pilih mana yg mana satu.hehe..So,komen atau pandangan yang membina dari korang amatlah diperlukan untuk entri kali ni tentang blogskin,yee? tqvm..

P/s: Menghitung 36 hari menjelangnya SPM_12.Wish me luck,friends!

DRAMA ADAM & HAWA FULL ( DAILY UPDATE )

Korang terlepas,tidak sempat,atau tak tahu untuk menonton drama bersiri ADAM & HAWA?
Sekarang ni,korang tidak perlu risau kerana,dengan adanya teknologi canggih,kita boleh menyaksikkan
drama ini secara online.Tidak perlu mendaftar masuk seperti di TONTON.Orang kata,free of charge laa.
Hanya menunggu beberapa saat,korang dah boleh tengok.
(Perggh,ayat tak boleh go!! Skema gilee derr,huhu)

Actually saya tak tahu yang drama ADAM & HAWA diadaptasikan dari novel karangan Aisya Sofea.
Saya dah beli novel tersebut and saya dah baca overall novel ni.Memang best.Siapa yang belum beli and baca lagi,memang rugi.Novel ni sebenarnya ada dua versi,satu yang original and lagi satu novel yang telah di dramakan.Nasihat saya beli laa yang original,yee! Like this:
(original)
(novel yang telah di dramakan)

Kalau novel yang kedua ni (yang telah di dramakan),saya tak tahu sangat sinopsisnya.
Maybe sinopsisnya sama dengan novel yang original.Cover je yang bertukar.Agaknyer laa kott.
Saya dapat tahu juga,drama ni sedang ditayangkan dekat Astro Mustika,kan? Kawan yang cakap.
Kalau nak tgk pun,rumah saya tak de Astro.
Jadi saya tak berpeluang nak menontonnya.So sbg jalan nk overcome,saya tonton drama ni dekat internet.Yelaa,dah puas baca yang bertulis pnyer,nk juga tgk drama nya pula betol tak? Hehehe..
Nak tonton??
Jom ke sini-->  http://www.mymedia.my/drama-adam-hawa-full/
p/s: Aaron jadi hero??
# Nak suka ke,nk terloncat ke,nk gembira ke,atau biasa-biasa je?
Terpulang pada diri masing2.hehe.Saya? Biasa-biasa jee..

Orian Giveaway

# STICKY POST HINGGA ORIAN GIVEAWAY INI TAMAT
pada 19 Sept 2012
(Kalau nak join,just tekan salah satu  banner dekat atas tu yee :))

Hari ni Zatie mahu join satu GA tersangatlah masyukk pada abad ni.haha
Sebab apa Zatie cakap masyukk kerana hadiah yang ditawarkan mmg superb !!
Antara hadiah utama yang ditawarkan ialah
(Fixie,Iphone dan juga Ipad!!)
Memang masyuk gila lahh..

So korang nak tahu tak Zatie pilih apa??
Zatie pilih I P H O N E

Oklah,korang mesti nak tahu SEBAB mengapa Zatie pilih Iphone,kan?
Zatie pilih I P H O N E sebab.....
Dah tahu sebab-sebabnya kan?
Sekarangg ni Zatie nak bagi pantun dua kerat pula kepda owner GA dan juga kepada reader's Zatie  sekalian:)
Pagi-pagi main soduku
Iphone idamanku
Tali pinggang itu belt
Iphone memang best
Adik makan asam
Iphone memang awesome
Makan mee pakai garfu
Iphone pengganti Nokia x2 
Pergi laut cari pun-pun
Minta-mintalah dapat Iphone 
SPM belum pass,
Iphone jatuh ke tangan orang lain,haii melepasss!!
Go far far away
Asykin Azahar buat Orian Giveaway
Ipad,fixie ,Iphone hadiah utama GA
Sampai rambang mata mahu pilih yang mana
 Eat past tense nyer ate
19 Sept expired date
Pergi klinik check gigi
Siapa tak join,rugi !!!
P/S:
Zatie nak sangat Iphone tuu.Tak kiralah Iphone 3 ke ,4s ke gedebak gedebuk ke.
Zatie tak kira.Yang penting nak juga.Kalau Zatie dapat Iphone ni,Zatie janji akan jaga baik-baik.Tak nak bagi sesiapa pinjam.Iphone ini akan menjadi momen indah bagi Zatie sepanjang Zatie berblogging.Biar my mom terbeliak biji mata sebab Zatie menang Iphone dan biar my mom tahu berblogging ni ada juga faedahnya.
Hurm itu je laa persembahan entri Zatie untuk Orian Giveaway ini.
Nak buat kreatif-kreatif tak laa pandaii sangat.
Ini jee yang mampu Zatie buat.
Semoga segala usaha Zatie yang telah Zatie buat ada hasilnya.
Doakan kemenangan Zatie yee :)



Bye friends and Wassalam..

Trial SPM oh trial SPM~

Peperiksaan percubaan SPM still lagi berjalan.Sudah masuk hari ke-3 pun.Sedar tak sedar,cepat jee masa berlalu.So far,alhamdulillah soalan semuanya boleh saya jawab dengan tenang.Tak ada tinggal kosong pon.Hehehe~

Paper yang seterusnya selepas ini ialah paper Maths and Sejarah.Paper Math pada hari Jumaat (7/9/2012) 
paper Sejarah pula,next week hari Isnin (10/9/2012).So saya nak pergi study dulu dua-dua subjek ni.
Terutamanya Sejarah!! Nak tahu sebabnya kenapa saya beria mahu study Sejarah??? 
Sebabnya ialah......
Cikgu Sejarah cakap,siapa yang dapat A+ means 90 keatas untuk paper Sejarah,student yang bertuah itu akan mendapat RM 50!! Cayalahh ! (RM50 beb!! Siapa nak bagi free jee macam tu,ye dak??)
 Jadi  nak dapatkan duit ituu saya kena study hard~kehkeh..Yess,mesti study hard betul2 !!
(Hurm,,niat dah salah tuu,jangan tiru macam saya yee.Study hard just nak dapatkan duit RM50.Tapi apa salahnya sekali sekala,bagi hadiah dekat diri kita sendiri after penat study.Rasa usaha tu terbayar.Betul tak?)

Oklah itu jee entri untuk kali ni.
Next time if dah habis exam or free,saya akan update entri yg baruu.
See you soon,friends! And don't forget,wish my luck in trial SPM.
Insyallah
Wassalam~
p/s: Aku still menunggu dia~Tapi ternyata aku berharap pada yg tidak sudi :(