Korang rasa annoying bila...

Salam Ramadan buat hari yang ke-2.Harap-harap semuanya berjalan dengan lancar dihari kedua kita berpuasa.Hari ni saya nak story sikit.Sebenarnya entri kali ni agak sensitif sikit.Tapi tak apalah.Nak juga cerita.Sebab dah tak tahan sangat nak luahkan.Just amik point "Saya nak luahkan perasaan terpendam" boleh?hehe

Sejak kebelakangan ni,saya selalu jugak lah stalk bermacam-macam blog,fb and twitter.Biasalah orang muda katakan.hhaha.Tapi apa yang saya tak puas hati ialah mengenai cara penulisan sesetengah manusia ni.Nak dikatakan tak sekolah,,sekolah.Haishh!.Oklah straight to the point.

Saya ambil contoh yang terdekat,FB!.Dekat FB ni macam-macam orang kita boleh kenal.Kan??
Dengan hotstuff lah lah,hotsentapp lah,whatever lah.Tapi part tu saya tak kesah lah.Dia nak tergolek,terguling,biarkan.Sekarang ni yang saya kesah ialah cara penulisan sesetengah orang.Saya tak mention spesifik person ok.it's general.Siapa yang makan cili,terasa pedasnya.Betul tak?

maybe korang rasa ANNOYING gile bila ada someone tulis macam ni

alorh,titew tak leyh tito arhh.cpew nak titow kan titew.enat asenyew.Baru alek ari alan-alan.Nak mecet boyprengg die x adew arhh.Oh my gucci,i fell alone and buhsann.Apew tite nak wat skang ny?hah!jum titew denga radio shame-shame.

Yang dekat atas tu cumalah contoh sahaja.Sebenarnya banyak lagi contoh.Tapi tak apelah.Just bagi contoh yang simple and senang faham.Kalau nak tambah,korang tambahlah sendiri.Saya bukannya reti sangat dengan bahasa ala-ala gedik,annoying and shitt ni!.haha.Kalau setakat bahasa mesej yang biasa-biasa boleh lah.Yang standard katakan.huhu.bila saya baca tulisan mcm tuh,rasa mcm nak hempuk je empunya badan tu!
Menyusahkan orang nak baca dan memahaminya.

So kepada manusia diluar sana,please take a note:
Saya nasihatkan belajarlah cara menulis dengan betul sebab bahasa melambangkan bangsa ! Rosak bahasa Melayu kita,cik akak oii !(Selalunya orang perempuan yang buat tulisan macam ni,btol tak?).
Kan lebih bagus dan sedap dibaca kalau tulis ala-ala formal atau penuh.Senang sikit dan tak payah terbelit lidah ni time nak baca.

Oklah,itu je nk story.Segala kekurangan pada entri kali ni harap dimaafkan.Saya tahu itu semua hak masing-masing.Tapi,bak kata Nabil,"lu pikirlah sendiri".
p/s: amboii TEN,kau ni tak agak-agak lah.hehe.Bulan puasa kot.Bnyakkan bersabar.Kurengg pahala tu.huhu
Assalammualaikum semua.

14 comments :

dayteen lea said...

euiww
titew punw nyampahw bacew camtuw
lagiw satuw
yangw jenisw hurufw kecikw hurufw besarw
KaN mEmaNg NyaMpAH kaN?

hehe

NURFATIN IZZATI said...

memang menyampah gilee
#awesome#

Cik Rongoks said...

hahahhaa..ika paling tak suka baca ayat cam gedik2 cam tu. rase nak baling je laptop tu. wakakaka

NURFATIN IZZATI said...

kan?rasa nk hempuk je.adoyaii@_@

Kawaii_Gurlzz said...

Tu namanye bukan bahasa melayu dahh. ehh berbelit-belit lidah membacenye --''

sy jumpe ramai orang jenis yang macam nie.. huhuu..banyak bersabar ye izzati lagi2 dalam bukan ramadhan nie.. :')

Wanie said...

hahaha,wanie pun ada buat enrty pasal ketidakpuasaan hati trhdp pnulisan mcm tu ~~~ mmg merosakkan bhsa btol, adoyyy ==" sabar jelah ~~

NURFATIN IZZATI said...

ouh.ok.nanti izzati dtg stalk blog wanie pula eh.hehe :)

Nurlyla said...

haha, no komen.. ape boleh buat.. salam ramdhan.. lyla follow ye :)

NURFATIN IZZATI said...

tula..apa boleh buatkan.dh nme nya manusia.hehee :).salam ramadan buat awk juga =)

NURFATIN IZZATI said...

@Kawaii_Gurlzz tu lah.memang dah tak serupa mcm bahasa melayu.saya pon dah jumpa dengan pelbagai jenis orang.btw saya xmarah lah.just meluahkan perasaan jee :).hehe

~ cik matahari ~ said...

setuju.. rasa annoy sangat2! sabo jela.. budak2 zaman sekarang ramai yang macam tu.. terikut2 siapa tak tahu la..

NURFATIN IZZATI said...

hurm,btol3.stuju gle.ntah ikut perangai spe agknyer.huhuu

Budakkoko said...

SAMA ! Tak suka tahap gaban dengan spesis manusia yang menulis macam neh . buat gagap kita je nak baca . *sigh*

NURFATIN IZZATI said...

haha.amboii statement mengancam.Saya pon sekufu dengan awk.buat gagap kita je nk baca.Peace :)