Paling tak suka bila....


night,olls!.sorry sya menaip dikala waktu dingin pagi iaitu pada pukul 1.00pagi.gila laa.haha.so saya ucapkan nyte ok.hehe.atually sya xnak membebel xtentu pasal,just straight to the point.
korg semua ni blogger,kan??of course lah kan?selalu blogwalking,kan?apa yg korg fed-up gila bila blogwalking ataupun singkatannya ialah BW??maybe ada sebilangan blogger yang tidak tahu or maybe jugak yang dah tahu.hurm,tak pelah.ni cuma perkongsian sahaja.nak baca silakan.xnak baca,terpulang.jom,let's me senaraikan sebab musabab sya fed-up dan naik hangin satu badan bila blogwalking ni.

1)  BUTTON FOLLOW

 VS 

yang ni memang pantang gila laa weyh!.bila time sya blogwalking,firstly sya akan cari widget JOIN THIS SITE terlebih dahulu.kalau ada sya akan gunakan button tu.kalau tak ada pula,carilah button yang sewaktu dengannya.persoalannya sekarang ialah button follow ala-ala tumblr or whatever laa,berfungsi kah?follower korang meningkat kah?.lepas tuh kan,ada pula yang cakap "awak,awk belum follow blog sya lagi laa.xnampak pon nama awak."pergh!memang geram.org dah penat2 bukak blog hang nak follow,alih2 xde widget join this site.so sya tekanlah mana-mana button yang ada.jangan salahkan org kalau follower xmeningkat.ada faham?sendiri mahu ingatlah.

2) PRIVATE BLOG/INVITED READERS/DAN LAIN-LAIN
ni lagi satu.macam hareemm..selalu sya terkena.tahu tak!.korg yang privatekan blog ni,xreti kesian ke pada blogger2 yang lain yang nak melawat blog korg tu?kadang-kadang nak menangis lah.kesian dekat diri sendiri.punyalah eksited nak cari tutorial atau freebies.alih2 tekan link blog tersebut tak boleh.tak boleh pasal apa?pasal blogger tu pergi privatekan blog diaa.the moral value is pliss lah korg,tolonglah ubah blog dari private kepada unprivate.sya tahu itu hak masing-masing.tapi tak nampak ke perbuatan itu xberperikemanusiaan.kalau tak nak kasi org lain baca,buat sendiri,baca sendirilah.xpayah nak BW segala bagai.xpayah menyusahkan org nak follow korg kalau blog pon xkasi nak tengok!

3) LAGU YANG MEMEKAKKAN TELINGA
sory to say laa,kepada penggemar lagu yang hard song ni,pliss be responsible.why?sebab kan,kalau sya terjah sebuah blog ni,memang xdinafikan ramai yang pasang lagu termasuklah saya.kan?tapi kan,jangan laa pasang lagu yang rock kapak beb.bising laa.pakai yg soft2 xboleh ke??meyh sya bagi contoh.bila sya blogwalking,sya kene pergi banyak blog.so dlm2 banyak blog ada yg pasang lagu ada yang x.kalau lagu soft2 tu bolehlahh terima,ni hard beb!mahu gugur jantung.lepas tu terus tekan button 'X'.sebab memekakkan telinga.so dekat situ,korg dah kehilangan seorang visitor.kalau 100 org..mcm mne?and jangan lupa pastikan ada butang pause yee,kawan-kawan!.

4) BLOG SERABUT.
khas untuk newbie2 kita.adik2 kalau nak edit blog,kasi background lawa sikit eh.jangnlah lip-lap sana sini.pening eden nak baca entry kamu.dah la lip-lap,lepas tu kalau scroll ke bawah background tu ikut sekali.ditambhkan lagi widget @ bunga2 yg jatuh berguguran yang agak menyemakkan mata.and kiri kanan ada sidebar.entry post dkt tengah.mmg shit!berpinar biji mata nak baca dik oii.ok,lah.untuk nasihat kpd newbie,korg letaklah background yang kawaii @ comel lote.sedap je mata memandang.don't worry be happy sebab banyak freebies background akak senior kita sediakan.tapi kalau dekat sya mmg xdelah.hehe.pliss design secantik mungkin.biar simple asalkan nampak kemas.buang widget yang xdiperlukan ok?


p/s: hamboii,panjang berjela-jela entry sya malam nih yee.almaklumlah,melepaskan tekanan.tu yang banyak sgt dik oii.idea pula datang mencurah2.hehe.korang dah bacakan kesemuanya?.ada xsipi-sipi kene batang hidung sendiri?hehe.saja acah.apa pendapat korg.?maybe 4 tak cukup utk diberikan.maybe lebih.tapi xpelah.nanti korg tercungap2 nak baca pula.kalau nak menambah silakan.sya xkesah.oh yee sebelum tu,mohon kemaafan andai ada perkataan yang mengguris hati.sya cuma cakap perkara yang sebenar.lahir drpd hati.xtipuu.jadi janganlah terasa ye.sya ni bukanlah berlagak diva.blog pon xseberapa.kalau ada perkataan yang tidak puas hati,tolong maafkan.sya cuma share pandangan dan pendapat shj.kata org sharing is caring.kepada newbie,salam perkenalan dpd sya,NURFATIN IZZATI.kita kawan kan?
bye...

5 comments :

cik kiera said...

betol tu awak . kekadang tu pakai buton tumblr nhe tak berfungsi pon .

NURFATIN IZZATI said...

MEMANG PON.BUAT PENAT KLIK JEE

Syuhada Nasya said...

bagus la entry awak ni .. suka sgt :)

rAIHan said...

betul..dulu prnah gak guna button ala ala tumblr tp dah buang sejak tahu..hehe~

Dhia Johary said...

setuju sangat!! :)
jom join giveaway ni,.. :)
http://borntobealover.blogspot.com/2012/05/1st-giveaway-by-dhia-johary.html