5 hari 4 malam...

hari ni merupakan last day sya update entry.sebab mulai hari esok Ahad (27 MEI 2012) hingga khamis  
(31 MEI 2012) sya tak ada.tak ada?pergi mana pula?hah,meyh sini jah kabo dengan depa semua.sebenarnya saya kene pergi kem kecemerlangan SPM dekat Politeknik Merlimau Melaka.alah yang sya khabarkan dekat korg semua entry sebelum ni.sya pergi sana selama 5 hari 4 malam.whoho,lama kan?yeha,,i really2 loikee.!!
dekat sana kene cari new friend tau!.yalah pergi seorang diri.xde sesiapa yang nak dibawa.so buat muka seposen sikit bila disuruh cari kawan baru. haha.
(Selamat Tinggal Johor,Selamat Datang Melaka.*sedihnya...).
ohh yee btw 31 MEI 2012 yang jatuh pada hari KHAMIS minggu depan merupakan birthday sya yang 
ke-17!.dah tua rupanya sya.xsedar diri dah tua tp still perangai mcm budak2.=='.
'HAPPY BIRTHDAY TO ME.'
sya harapkan lepas sya balik dari Melaka nanti,sya mengharapkan surprise dari ibu dan adik sya.sweet surprise that i never ever forget for the rest of my life.lagipon ibu sya dah promise tau.so xbaik mungkir janji eh ibuku.hehe.atin tunggu surprise itu.
p/s: doakan sya pergi dan balik dengan selamat.doakan sya juga supaya sentiasa sihat.moga saya dapat timba pengalaman yg banyak dari kem ini nanti dan akan sya sharekan kpd kwn2 sya tips2 yg berguna.
and lastly happy belated birthday to me <3
(sya sengaja tulis entry ni awal2.nanti selama 5 hari 4 malam blog sya ketandusan entry baruu.
selamat tinggal blog pink!! hehe)
bye..

Paling tak suka bila....


night,olls!.sorry sya menaip dikala waktu dingin pagi iaitu pada pukul 1.00pagi.gila laa.haha.so saya ucapkan nyte ok.hehe.atually sya xnak membebel xtentu pasal,just straight to the point.
korg semua ni blogger,kan??of course lah kan?selalu blogwalking,kan?apa yg korg fed-up gila bila blogwalking ataupun singkatannya ialah BW??maybe ada sebilangan blogger yang tidak tahu or maybe jugak yang dah tahu.hurm,tak pelah.ni cuma perkongsian sahaja.nak baca silakan.xnak baca,terpulang.jom,let's me senaraikan sebab musabab sya fed-up dan naik hangin satu badan bila blogwalking ni.

1)  BUTTON FOLLOW

 VS 

yang ni memang pantang gila laa weyh!.bila time sya blogwalking,firstly sya akan cari widget JOIN THIS SITE terlebih dahulu.kalau ada sya akan gunakan button tu.kalau tak ada pula,carilah button yang sewaktu dengannya.persoalannya sekarang ialah button follow ala-ala tumblr or whatever laa,berfungsi kah?follower korang meningkat kah?.lepas tuh kan,ada pula yang cakap "awak,awk belum follow blog sya lagi laa.xnampak pon nama awak."pergh!memang geram.org dah penat2 bukak blog hang nak follow,alih2 xde widget join this site.so sya tekanlah mana-mana button yang ada.jangan salahkan org kalau follower xmeningkat.ada faham?sendiri mahu ingatlah.

2) PRIVATE BLOG/INVITED READERS/DAN LAIN-LAIN
ni lagi satu.macam hareemm..selalu sya terkena.tahu tak!.korg yang privatekan blog ni,xreti kesian ke pada blogger2 yang lain yang nak melawat blog korg tu?kadang-kadang nak menangis lah.kesian dekat diri sendiri.punyalah eksited nak cari tutorial atau freebies.alih2 tekan link blog tersebut tak boleh.tak boleh pasal apa?pasal blogger tu pergi privatekan blog diaa.the moral value is pliss lah korg,tolonglah ubah blog dari private kepada unprivate.sya tahu itu hak masing-masing.tapi tak nampak ke perbuatan itu xberperikemanusiaan.kalau tak nak kasi org lain baca,buat sendiri,baca sendirilah.xpayah nak BW segala bagai.xpayah menyusahkan org nak follow korg kalau blog pon xkasi nak tengok!

3) LAGU YANG MEMEKAKKAN TELINGA
sory to say laa,kepada penggemar lagu yang hard song ni,pliss be responsible.why?sebab kan,kalau sya terjah sebuah blog ni,memang xdinafikan ramai yang pasang lagu termasuklah saya.kan?tapi kan,jangan laa pasang lagu yang rock kapak beb.bising laa.pakai yg soft2 xboleh ke??meyh sya bagi contoh.bila sya blogwalking,sya kene pergi banyak blog.so dlm2 banyak blog ada yg pasang lagu ada yang x.kalau lagu soft2 tu bolehlahh terima,ni hard beb!mahu gugur jantung.lepas tu terus tekan button 'X'.sebab memekakkan telinga.so dekat situ,korg dah kehilangan seorang visitor.kalau 100 org..mcm mne?and jangan lupa pastikan ada butang pause yee,kawan-kawan!.

4) BLOG SERABUT.
khas untuk newbie2 kita.adik2 kalau nak edit blog,kasi background lawa sikit eh.jangnlah lip-lap sana sini.pening eden nak baca entry kamu.dah la lip-lap,lepas tu kalau scroll ke bawah background tu ikut sekali.ditambhkan lagi widget @ bunga2 yg jatuh berguguran yang agak menyemakkan mata.and kiri kanan ada sidebar.entry post dkt tengah.mmg shit!berpinar biji mata nak baca dik oii.ok,lah.untuk nasihat kpd newbie,korg letaklah background yang kawaii @ comel lote.sedap je mata memandang.don't worry be happy sebab banyak freebies background akak senior kita sediakan.tapi kalau dekat sya mmg xdelah.hehe.pliss design secantik mungkin.biar simple asalkan nampak kemas.buang widget yang xdiperlukan ok?


p/s: hamboii,panjang berjela-jela entry sya malam nih yee.almaklumlah,melepaskan tekanan.tu yang banyak sgt dik oii.idea pula datang mencurah2.hehe.korang dah bacakan kesemuanya?.ada xsipi-sipi kene batang hidung sendiri?hehe.saja acah.apa pendapat korg.?maybe 4 tak cukup utk diberikan.maybe lebih.tapi xpelah.nanti korg tercungap2 nak baca pula.kalau nak menambah silakan.sya xkesah.oh yee sebelum tu,mohon kemaafan andai ada perkataan yang mengguris hati.sya cuma cakap perkara yang sebenar.lahir drpd hati.xtipuu.jadi janganlah terasa ye.sya ni bukanlah berlagak diva.blog pon xseberapa.kalau ada perkataan yang tidak puas hati,tolong maafkan.sya cuma share pandangan dan pendapat shj.kata org sharing is caring.kepada newbie,salam perkenalan dpd sya,NURFATIN IZZATI.kita kawan kan?
bye...

yang mana satu??

@
@
okeyh,guys,nak tahu x??sya sebenarnya tengah berangan2 tau.hehe.berangan??haruslah.hmm~berangan pasal apa?nak tahu ke??okeylah sya berangan pasal....korg tengok tak logo2 U dekat atas tu??hah,sya tengah berangan pasal diaorg lah ny.huhu.sya berangan bilalah sya boleh masuk ke U itu.atau berpeluangkah sya utk masuk kesana???sebenarnya dah lama sya kepingin mahu masuk universiti pilihan sya.antara tiga2 tu,sya berminat dkt UIA.yg lain2 tu xberapa tapi kalau boleh biarlah semuanya sya dapat.cehh,perasan nak mampos! bajet gud2 je.huhuu..insyallah,sya masuk! yakin..yakin,yakin but not over confident.
kalau result spm sya baik,sya nak pi terus U(amik diploma dulu!!),no matrik,no poli,no form six.but kalau result sya teruk,sya akan apply semuanya.yeah!

@
okeyh,cerita pasal course pula,sya ada dua pilihan.antara undang-undang ataupun account.tapi minat kearah undang2.bukan MINAT SEMATA-MATA.sya mmg betul2 nak amik law lah.!!
hmm~~tapi tak apalah,apa-apa pon keputusan based on result SPM.
xsemua yg kita nak,kita dpt.btol tak??
sya just buat usul je mengenai masa depan sya.almaklumlah SPM tahun ni.esok lusa dh tak bergelar student school lagi.hehe.sekaranglah masanya nak pikirkan pasal hal2 mcm ni.
kalau korg ada cadangan yg bernas atau nak bagi pendapat,bantahan atau apa-apa je lah mengenai entri kali ny,sya alu-alukan dan sya tersangatlah suka.
p/s: sya ni bukanlah expert sgt pasal U,matrik,diploma segala bagai ni.apa yg sya tau sya nak masuk U kalau diizinkan-NYA.so sya harapkan korg2 yg pro,tolonglah sya yee!bantu sya apa yg sya belum tahu lagi.hee
okeyh itu jela..bye!!