addmath itu senangkah??


korg,,sya nak share something boleh x??
sejak beberapa hari kebelakangan ini,,sya telah membuat tinjauan sama ada di fb@ twitter mahupun blog sya mendapati bahawa hampir dr 97.99% pelajar yg mengambil pelajaran super killer mcm ADDMATH,CHEMISTRY,FIZIK,BIOLOGY,AKAUN dll mengatakan antara lima-lima subjek yg dinyatakan,,ADDMATH tersenarai sbg subjek yg paling mudah utk difahami berbanding MATHEMATICS!
 wow !! seriusly mmg xsangka..
bagi sya kalau nak dibandingkan ADDMATH dgn MATHEMATICS,,sya rasa MATHEMATICS lagi senang kot ! *pada pendapat sya laa..*
 sya akui dan mmg xdinafikan bahawa lain org,,lain cara penerimaanya
*ye dak??..
ada yg cepat pick-up..dan ada juga  yg lmbt mcm siput gongong *like me !!..haha..
*bagi mereka yg mengatakan ADDMATH itu senang,,boleh x sya request something??
sya nak tahu apa resepi korg belajar addmath..kalau boleh share2 laa dekat sya..sya pon mahu berjaya..sya cemburu tgk kwn2 sya bila time nk buat solution,,expert gila tgn mereka menulis..tak mcm sya yg terkedek-kedek..haha
p/s:
untunglaa jadikk org pandaii =='

PEACE..

13 comments :

::WafaIrdina:: said...

stuju 2
add math xdela sesusah maner yg org lain katerkan
juz kne fokus lam kls n more practices
n ain suke sgt3 add math ni tw
rinduny nak kira2
:D

NURFATIN IZZATI said...

hehe..sukanya dgn subjek addmath..baguslah mcm tuu..harap sya pon boleh jadik mcm awk..pliss pray for me :))

Natasya Naslin said...

haha =p i didnt take Addmath tym skul dulu =) gudluck kay for SPM.. cari member2 yg teror AM tu.. nnti u pon jadik teror gak .. hehe

♫ Dila Diaries ♫ said...

memang betul addmath lebih senang dari math modern .. tapi bukan bagi semua orang ,, klau adik nak pandai addmath nie senang je,adik kena ada minat,lps tu fokus masa cg ajar,klau tak faham,tanya cg,,dan selalu buat latihan tapi bila tak dapat jawab soalan tu,jangan tutup dan biar macam tu..tengok balik nota2 yg cg bagi atau tanya cg dkt skolah,,tu tips cg akak yg bg .. good luck in SPM .. buat btl2 tau

Discrim said...

emm..addmath..pernah amek f5 dulu..slalu dpt g..spm dpt d..mse sek.mnengah dlu mmng rse sush sngt..bila dh msuk u..blaja balik..snang je sbnrnya..nyesal x buat btol2..ha2..depend pd cikgu jugk addmath ni..singgah2 la blog sy..bnyk post utk motivasi remaja..ad jugak unsur2 humor..tq

*...A!niEy nAdiaH...* (_nedy_) said...

NO!!
Mathematics 10 kali lebih senang dri ADD-MATH.. hehe

Aduyai, time form 4 n 5, nedy xpernah dpt A for add-math.. paling hebat B..sedihh.. =(

Miziey said...

Add-math? dlu susah aa tp bila dah further stadi n blaja balik apa yg dah diblaja dlm add-math form 4 n 5 dlu, nak kata susah tu tak jgak la. Boleh jer jwb. Hehe.

هانيم إرشاد said...

senang jika minat.. hehe.. add math best laa actually :)

missa Rosa ! said...

http://immarocha.blogspot.com/2012/02/ahhh-malasnya-nak-masuk-kelas-addmathe.html

myb it can help u dear !

NURFATIN IZZATI said...

whooho~~feedback yg sya terima amat memberangsangkanlaa..!ini yg makin syok dibuatnya..syok apa???syok nk blaja addmath laa.wee~~thnks kpd korg sbb bg motivasi dn semngt kpd sya..insyallah sya ikut..thnks again :)) a lot of LOVE

cart kartika said...

biasa la tu dik.. not everything is good n easy.. jz rlex n chill out ! ^^

http://cartiecacloset.blogspot.com/

NURFATIN IZZATI said...

insyallah..slagi sya boleh rilex and chillax,,sya buat..but kalau xboleh,,berserah shj laa ;))

Zul said...

Dari pengalaman selama 28 tahun dlm addmath, ternyata ia subjek yg paling senang pd peringkat spm. Nak tahu bagaimana? Kenalah ikuti bengkel 2 hari yg bakal saya adakn cuti sek tgh tahun ni d shah alam, kajang & kuala trg. Berminat, hubungi saya di mzh_abi@yahoo.com atau tulis d wall fb saya Mohd Zulkifli Hamzah.