Happynya bila homework nak dekat siap !!

yess,,homework dah siappp !!..tapi ada yg belum jugak laa..!! cuma folio bm jee dah..hehe..seminggu cuti nyy kan saya fokuskan dekat folio BM dulu..sebab folio nyy memerlukan masa beberapa hari utk menyiapkannya..yelaa nak cari bahan sana sini..semuanya menuntut pengorbanan *eceh,mcm yeye jee*..homework yang tinggal lagi sikit tunggu nak disettlekan ialah handout chemistry yg ckg bagi,,addmath modul,dgn akaun..
mintak-mintak dpt siapkan before hari isnin nyy..sbb apa sya xsiap lagi sbbnya ialah sya kurg faham..seriusly sya dah cuba dan terus mencuba akhirnya dlm 10 soalan addmath sya berjaya selesaikan satu..hehe..oklah drpd xmencuba langsung..then after that sya terus fed up..sya ttp buku addmath sya bukak pulak chemistry..subjek nyy pulak sya boleh ckp subjek mmg best !! ckg chemist sya ckp dlm cuti seminggu nyy sila hafal anion dgn cation..naik skola ckg nak soal..!ok sya dah lakukanya tapi just only utk cation..anion blom sbb formula dia agak terkeliru dibuatnya..=='..but sya kene usahakannya jugak utk menghafal..
kata org : mana dtg hasil kalau xde usaha..ye dak??
oklah itu jee sya nak bagitau dkt korg serba sikit homework yg perlu dibereskan selama seminggu nyy..! sekarang sya nak smbg plak duty sya yg tertangguh tadi..
p/s:
nasib baik sya start buat homework dari first day cuti sekolah..so xla jadi kelam kabut di akhir cuti..kan..kan?? mana taknya nak gosok baju,,nak salin jadual n etc!!
~candidate SPM_12~
daa~

2 comments :

emma michiyo said...

susah itu kunci kejayaan :)

NURFATIN IZZATI said...

hmm btol2..!susah dahulu senang kemudian,,ye dak??hehe