twitter time !


salam,,
dulu hobi sya bila bukak internet ialah
1) berfacebook
2) berblogging
3) youtube..
ketiga2 perkara adalah sangat wajib !*haha
but.....unfortunetly sejak2 akhir2 nyy sya jatuh cintan dekat twitter plak !
punyalah berabad xguna twitter..padahal dari thun 2010 buat acc.
aiyoo!..follower pon baru 59..!
org lain pnyer follower dah beratus ribu,,ko ada fatin??
xde punyer!
*nota kaki*
siapa2 yg dah terjah ke blog sya,,
terjah dan follow laa sekali twitter sya..hehe
*promosi skejap*
sya janji sya follow korg balik..! trust me *mcm yeye je*
dan
ofc laa,,sya nak mesra alam dkt semua org yg telah add sya..
sya xmau sombong mcm dkt fb..*kantoii*..
ok bye !

Happynya bila homework nak dekat siap !!

yess,,homework dah siappp !!..tapi ada yg belum jugak laa..!! cuma folio bm jee dah..hehe..seminggu cuti nyy kan saya fokuskan dekat folio BM dulu..sebab folio nyy memerlukan masa beberapa hari utk menyiapkannya..yelaa nak cari bahan sana sini..semuanya menuntut pengorbanan *eceh,mcm yeye jee*..homework yang tinggal lagi sikit tunggu nak disettlekan ialah handout chemistry yg ckg bagi,,addmath modul,dgn akaun..
mintak-mintak dpt siapkan before hari isnin nyy..sbb apa sya xsiap lagi sbbnya ialah sya kurg faham..seriusly sya dah cuba dan terus mencuba akhirnya dlm 10 soalan addmath sya berjaya selesaikan satu..hehe..oklah drpd xmencuba langsung..then after that sya terus fed up..sya ttp buku addmath sya bukak pulak chemistry..subjek nyy pulak sya boleh ckp subjek mmg best !! ckg chemist sya ckp dlm cuti seminggu nyy sila hafal anion dgn cation..naik skola ckg nak soal..!ok sya dah lakukanya tapi just only utk cation..anion blom sbb formula dia agak terkeliru dibuatnya..=='..but sya kene usahakannya jugak utk menghafal..
kata org : mana dtg hasil kalau xde usaha..ye dak??
oklah itu jee sya nak bagitau dkt korg serba sikit homework yg perlu dibereskan selama seminggu nyy..! sekarang sya nak smbg plak duty sya yg tertangguh tadi..
p/s:
nasib baik sya start buat homework dari first day cuti sekolah..so xla jadi kelam kabut di akhir cuti..kan..kan?? mana taknya nak gosok baju,,nak salin jadual n etc!!
~candidate SPM_12~
daa~

Nak Senyum pon Susah ke??

"awk,,awk tadi kan saya senyum dekat awk kenapa awk xnak senyum balik dekat saya eh?? mulut awk ada emas?? awk sombong gilerr tahu x ! kalau awk nak tahu senyum itu kan sedekah"

itulah yang saya kesalkan korg..pagi tadi saya pergilah shopping dgn ibu saya..lepas dah penat berjalan sya berhentilaa minum dekat starbuck...then ada sorang perempuan nii mmg lawa gilee putih melepak mcm lisa surihani *kott* dan ntah mcm mana angin baik saya dtg sya pergi senyum dekat dia..sya buat senyuman yg paling maniss.. lepas tu korg nak tahu x apa yg sya dpt?? saya dpt cebikan + jelingan mautt dia !! sedih sgt2..*sob..sob..sob
*maybe dia ingat sya nak usha boy dia sbb tu dia jeling dkt sya kot !!tapi seriusly sya xniat pon mcm tu..

sya tahulah kita xkenal each other tapi janganlah mcm tuu ! sya tahulah awk lawa gilee xmcm sya yg serba kekurangan tapi........ntahlaa..bukannya susah sgt nak senyumm kan..kan??
lepas tuu perempuan yg xreti nak senyum terus blaa dgn boyfriend dia..
dlm hati saya time tuu
"eleh aku xheran laa dengan ko..sekali aq senyum beratus org senyum dekat aq tauu !!
p/s:
mmg tragis sungguh..hmm~~
bye :(

Pengalaman First Time bawa Bekal..

hye korg !!
hari nyy sya rajin nak buat post yg baru..
entry kali ini sya nak share pasal something iaitu 'BEKAL'
hah ! bekal !!
actually apa itu bekal??
ala bekal yg berisi makanan dibawa dari rumah utk dimkn di sekolah @ pejabat @ dimana2..
korg pernah bwk x??jomlah share pengalaman korg firsttime bwk bekal..
..*sya teruja nk dengar experience korg!!* seriusly !
but...
xfair rasanya kalau sya suruh korg cerita psl pengalaman korg
tapi pengalaman sya,,sya xcerita..
let's start:
dulu time sekolah rendah,time hingus tengah meleleh *srott..
sya slalu tengok kawan-kawan sya bawak 'tupperware' tau
sya hairan kenapa dyeorg bawak tupperware ke sekolah..
mulanya sya buat xtahu je tau!!tapi makin hari sya tengok makin banyak pulak yg bawak
lantas,,sya tanya dekat ibu sya
'bu,,bu,,atin tgk kwn2 atin bawak tupperware tau..dlm tu ada makanan..kenapa dyeorg ada tapi atin xde??
ibu sya jawab
'oh,,itu dinamakan bekal..bekal tu dyeorg isi mknn dari rumah bwk sekolah..
sya menjawab : "oooo...atin nk bawak jugaklah ibu.."
ibu jawab : "boleh sajee"
maka bermula dari saat itu tradisi sya membawa bekal ke sekolah setiap harii..
sya slalu share mknn dgn kwn2..org nk ckp apa sya xkesah..
tapi malangnya..
semenjak sya masuk alam persekolahan menengah,,sya mula berasa segan..sbbnya time tu xde sorg pon budak melayu yg bwk bekal..
lantas pd suatu hari ibu sya bertanya : "atin oii,,nak bawal bekal ke tidak??"
sya menjawab : "xnaklah bu,,atin segan !"
ibu : "pulak dah.."
botol air yg slalu jadi pengapit sya pon sya dah xbwk..*gara2 segan pnyer psl!!
selepas 2 tahun berlalu episod 'SEGAN'
sya masuk laa ke form 3..tahun PMR
time form 3,,sya berkwn rapat dgn RAIHAN dan HAJAR
kedua-duanya sya label sbg budak pandai + skema *haha,,beb jgn marah aku!!
persamaan dyeorg nyy suka bawak air ke sekolah
dlm hati time tuu..
'hooreyy akhirnya ada jugak kwn yg bwk air ke sekolah..
lps nyy xlaa aq membazir duit beli air dkt kantin'
so dari situ sya mula perlahan-lahan menyambung tradisi yg telah lama sya tinggalkan iaitu bawak air ke sekolah..!!!
tradisi sya kekal laa hingga sya ke form 5 laa nyy!!
then time msk form 5 sya berkawan dgn si MAIzatul..
dye nyy laa org pertama yg sya ajak bwk bekal kesekolah..
dye pon ok jee!!
so dari situ sya dah start bwk bekal ke sekolah kembali..
yeahh!
p/s:
sya SUDAH TIDAK SEGAN LAGI !!
hehe..bye !!

HELP ME !!

korg,,korg boleh tolong x??
saya tengah pening nk cari maklumat psl..
'perbandingan novel komsas tingkatan 4 & 5 :
novel melunas rindu dengan kabus di perbukitan'
saya dah cari dekat internet keseluruhannya..
tapi result still sama shj..
ada x sumber yg boleh sya cari..
kalau ada bagi link @ address nya yee..
ini homework bm yg perlu disiapkan dlm bentuk folio..
20% utk markah ujian 1..
actually saya MALAS nak belek satu persatu dua-dua novel utk cari perbandingan..
*kantoii
sebab tu saya tanya dekat korg!.
hmm~~
p/s: pliss tolongg saya!!

BUSYY !!

now,,saya sangat buzy sampai xde masa nak update entry baru..serious mmg xsempat..sbb byk benda yang kena settlekan..
firstly sudah tentu-tentunya 
homework (sekolah)
tuisyen,(sekolah & luar sekolah)
studygroup,(sekolah)
kursus motivasi (luar sekolah)
camping (luar sekolah)
lepastu dgn balik lambat (sekolah) nyerr lagii sampai pukul 2.10 ptg 
*boleh pengsan dibuatnya*penatt sangat2!
*almaklumlah tahun nii dah nak SPM katakan !!..kene workhard sikit,,ye dak??
tapi itupon xtermasuk lagi latihan sukan (sekolah) ataupun kawad (sekolah)..
tapi untuk kawad belum mula lagi..maybe dlm bulan 3 kott..
latihan sukan dah mula start minggu nii !! 
*aiyoyo !!habislah muka saya kembali hitam..*haish ! xsanggupppp rasanya!*
dan bla bla bla..
kalau korg observe saya punyer jadual memang betol2 padatt..
so saya nak mintak maaf kepada readers saya sebab xada apa-apa yg baru dalam blog untuk saya sajikan kpd korg..mesti boring kan??
am i right??
but i'm promise bila keadaan dah betul-betul stabil dan xserabut sangat macam sekarang,,saya akan selalu update entri terbaru 2x @ 3x dlm seminggu okeyh..!*tapi tengok keadaan laa yee..
buat masa ini kebanyakkan dari entri saya berkaitan dgn GA..saya punya azam tahun nyy memang nak sertai seberapa banyak GA @ contest dari kawan2 blogger
*dengan harapn agar dapat memenanginya,,huhu*
harap korg masuklah GA yg saya surveykan utk korg yee...join tau..
p/s: 
macamlaa ko sorang jee yg sibukk fatinn oii !! org lain x  =='
kbye <3