TOLONG SAYA BUAT PILIHAN *please korgg!*



hye korg..hari nyy mood sya dlm keadaan yg baik..haha*poyo*...hari nyy sya nak tulis entri psl diri sya jugakk..xde org lain..only me.!~sbnrnyer sya tgh pikir2..bukan pk psl boy taukk~xde masa oke~~*bajet bgus*..tgh2 sya pk,tetibe ada satu perkara nyy melintas difikiran sya..perkara nyy amat menakutkan.*buat saspen jap*..perkara apa??oklah sya bgtahu korg,,meyh sini kumpul ramai2 buat bulatan kecik*cepattt*~actually sya tgh pk sekarang nyy kan sya still di form 4..tahun depan nk SPM..!korg kan tahu sya amik aliran sains.not sains tulen tp sains biasa2 je*ade ke sains biasa2 je *haha..lyn laa..subjek yg sya amik skang ialah ADDMATH,AKAUN,FIZIK,CHEMISTRY.yg lain2 tu teras..korg tahu laa,subjek nyy boleh sya katakan subjek KILLER!!..sya terpikir knpa sya harus amik 4-4 subjek ny??sbb xde pilihan @ atas kerelaan??ntahla sya xtau*tp yg pasti sya boleh bwk empt2 subjek buat masa sekarang..kalau masa hadapan,xtaulah*..dlm empat2 sbjk nyy sya minat FIZIK dgn AKAUN*yg lg 2 tu sya xberapa nak minat.lps tu sya pikir pUlak psl cita2 sya..sya kaitkan kedua-duanya..!cita2 sya nak jadik LAWYER,nk masuk 'U' amik course LAW..disini sya ada pilihan antara nak jadi LAWYER,AKAUNTAN,ataupun JURUTERA KIMIA.dlm tiga pilihan nyy sya pilih LAWYER & AKAUNTAN*tapi lebih byk menyebelahi LAWYER*..haha.JURUTERA xnk sbb sya xsuka chemistry..haha..yelah org kata baik pk dari sekarang haluan msa depan lps SPM..ye dak?kalau nk drop kelas tu boleh,tapi sya xminat perdggn,lukisan,ekonomi sume tu!dan sempat lg ke nk cover sume silibus sblm SPM.dah laa sya nyy jenis lmbt pick-up!kalau kira2 sya lemah sikit tp xlah sampai gagal!mne pilihan yg patut sya pilih??nak jadi LAWYER @ AKAUNTAN @ ada pilihan lain?confius nyy..guys,cepat bg sya suggestion..!pilihan mne yg terbaik utk sya??
p/s: sekarangg nyy susah nk dpt keje.xboleh nk pilih lg..kalau ada depan mata terus rembat..xkiralah suka @ x..itu sya tahu.!tapi mcm mne skang nyy?
boleh kee sya bwk smpai ke SPM..?insyaallah doakn sye yee :)

7 comments :

Haziqah and Atiqah said...

pilih yg paling awak suka atau yang paling awak minat. :)

Haziqah and Atiqah said...

visit my belog,
www.haziqah-and-atiqah.blogspot.com

NANA KEC!K said...

wah2. bagusnye dy ade perancangan awl. lawyer or akauntan ea ? okay, bg pendapat nana n nana skang stdy amek kos akaun. dlm akaun, kite mang akan blaja law skali. so if adik amek akaun pon bole blaja law skali. means 2 2 ade. dr situu adik boleh la bezekan mane nak amek. law o akaun .lau akk akk ta suke law. sbb kene ingat seksyen bagai. lau amek kos lawyer tatao la plak de laja akaun ke tak . tuu pendapat akk la ^^. bdw, gud luck ea :)

♥ aeryn ♥ said...

my opinion, if u good in maths, do acc.. but if u really good in english and public speaking, really suggest u take law.. :) hanya fatin je tahu kebolehan sebenar fatin.. :) banyakkan buat solat istikharah yer darling.. by the way, yg fatin tanya reen tu, border yg mana ekk? border dekat sidebar yg kaler pink ek? or border yg keluar time kita sentuh sidebar title? rep a.s.a.p k.. reen akan buat special tuto untuk fatin.. :)

Bloggie said...

hai owner blog omeyyhh !! well, kita berada dalam situasi yang sama. hikhikk, ttbe berblogwalking, ternmpak entry ini. huh. dyla pun SPM 2012. wateecool kan ? dyla amik Sains tulen. + acct. n i think, kita tak perlu drop ape2 subjek pun. sbb kita dh belajar subjek tu start tahun ni kan ? so. kalau drop. kita dh membazir masa . just opinion :) chill

NURFATIN IZZATI said...

masehh korg semua :)..insyallah sya amik petua2 korg ..masehh byk2 ea <3

♥ aeryn ♥ said...

i have done.. :) reen buat khas untuk fatin.. :)

http://aerynreen.blogspot.com/2011/12/tuto-border-untuk-sidebar.html