KENANGAN WAKTU ZAMAN SEKOLAH RENDAH DAHULUU..




hye!oke hari ni sya buat entri sambil melayan perasaan yg tengah feeling karat gile ni..hehe..
feeling karat??sebab apa??nak tahu x??
sya sebenarnya tengah fikirkan kembali saat-saat manis bila kita berdua*ecehh..poyo je kannn..hehe...(just kidding)
straight to the point sya sebenarnya teringat balik kenangan yg best2 sewaktu sya sekolah rendah duluu..
sya masih ingat lagiii...
1) kalau habis je waktu sekolah,sya ajak member pergi kedai beli DingDong takpon Jojo..sebab apa??sebab nakkan mainan yg ada dlm tu*mcm2 ada..haha
2) bila nak dekat waktu terakhir persekolahan jee,ramai kawan yg bawak mainan macam batu seremban,monopoly,UNO dll..lepas tu ckg rampas,,sbb apa??kantoii suda..haha
3) ajak kwn kumpul ramai2 pakat tengok citer kartun sme2..kalau dulu siri kartun yg paling popular ialah Ultraman,Ninja Turtle,Power Rangers,Totalyy Spies,Whitch*btoll x?
4) kalau dulu bila time belajar ada je salesman datang kelas, promote produk dyeorg!promote buku laa..susu laa..
5) main lawan2 pemadam..takpon pemadam tu buat gasing,ubah suai guna ubat stapler..haha..
6) selalu main ejek2 nama bapak..macam ny*hasyimmm..(kalau bersin kan kita cakap hasyim,,so sape nme bapak dye HASYIM..sabar je laa
7) bila waktu cuti sekolah,,sya pakat dgn kawan2 main galah panjang,polis entri,baling2 selipar,main konda kondi,main 'kahwin-kahwin',main 'masak-masak'..hehe
8) time nak dekat raya,berduyun hantar kad hari raya dekat cikgu semata2 nak dapatkan duit raya..tulis dekat kertas pon jadiklah!
9) time cikgu tak masuk kelas,,semua mbe naik toncang,,buat apa lagi??buat bising laa..dah tu kene denda dgn guru besar lari satu padang sbnyk 10 round.haha
10) kalau dulu,,ada musim tau!contohnye musim dimana sume org gila pakai beg BILLABONG,STYLO,dll.beg yg tgh hangat masa tu..sorg pakai,semua nak pakai!
11) kalau dulu suka main gadoh2..lepas tu xnak kwn..tapi 'xnk kwn' tu skjap je..dah lme baik balik..hehe
12) dekat kelas,,ckg kalau nk rotan budak,,ckg ada pembaris kunig..yg tengahnya ada pemegang..kalau budak2 pulak pakai pembaris yg bergerigi takpon yg ada kilat2 dlm pembaris tu..syok jee tengok..hehe
p/s:
bestkan zaman dulu2..andai masa boleh diputar balik..kan baguss??kadang2 ingatkan nyy terasa rindu pulak dekat kwn2 kita yg dulu..
hmm~~

21 comments :

nur chahaya abadiey said...

rindu zaman skolah rendah dulu..btoll..byk kenangn yg xdpt dlupakan...n melucukan...heheh

shazwan: said...

wah. betul2. teringat nostalgia lama. nice entry. follow sini. keep posting xD

ERAH GOTCHA said...

snyum srng bca blog ny....

Qil_H0shi said...

rindu jgk zmn skul rndh.,sikit2 x gad0h2 :) .,bdk2 mmg suke gad0h

Hani Nisah said...

bce awk pnye post nih uad saie teringt zman2 kcik2

Hani Nisah said...

tersentuh hti saie bce post nih bcuz..saie terngt zman kcik2 saie ske gdoh...

NANA KEC!K said...

zaman sekola zaman paling best ! :') rinduuu.

juliati samsuddin said...

suka baca entry ni ~ teringat zaman sku rndh dengan kawan2 hahaha

juliati samsuddin said...

saya suka entry ni teringat masa dulu2 main masak masak hahahaha

syaa sam said...

time sekolah rendah best,hehehe....lebih kurang sama jer time kite dulu,hehehe

elinsimpson said...

banyak gile kenangan waktu sekolah rendah dulu..kan best kalau ada doraemon...boleh putar balik masa...

aten faten said...

rindu lak zmn ms sek rndh dlu.
zmn dah bljr cnta monyet.
hehe.

NURFATIN IZZATI said...

sya pon rindu mcm korg sume :)

mumui said...

yang main nama bapak tu men selalu... miss all that...

NURFATIN IZZATI said...

haha..btol laa tu..slalu main ejek nme bapak..lps tu gado!

Syazfida Afzan said...

suke bace entry ni...tringat zaman dulu kala..kikiki rindunya zaman tu...kalau skolah Fida dulu ade buat bagi apple pada orang tersayang...best je rase...senior yang akan jadi penganjur...ktorang bayar je la then dorang bungkus cantek2 siap dengan ucapan...then bagi pada yang diminta...:) best betul...done following u my dear...^_^

nita said...

a'ah laaa,,, kite punn rindu jugak zaman skola rendah dlu,,, isk ! rindunyer ! haha ! btw , Nita singgah cnie follow awk,,, :)

nordiyana said...

hihi , men lawan pemadam
tak lupa semua tuh ...rase mcm nak cakap ' KITA DAH TUA ' . oh tidakk !

singgah sini n follow back ya :)

ratu zuleyqha said...

HAHA ! tambah lg, eqha dlu ske tgk kartun dragon ball ngn sailormoon.. pastu main tutup botol atau ceper kalau orang johor panggil, siap bwk g skula ajk lwn :P

ratu zuleyqha said...

HAHA ! tambah lg, eqha dlu ske tgk kartun dragon ball ngn sailormoon.. pastu main tutup botol atau ceper kalau orang johor panggil, siap bwk g skula ajk lwn :P

Nur Hanini Hurul Ain said...

Assalamualaikum kakak . wahh , nice entry ;) and nice blog :D