CEMBURU SANGAT-SANGAT!!


hye korg hari nyy sya nak tulis entri laa..rasanya dah lme sya xupdate entry kan?..btol x??dah berusang agaknyer..oklah straight to the point..korg nmpk xtajuk dekat atas tuu???ofcourse laa tahu kan??CEMBURU!!yes i'am..sya cemburu sgt2..sbb apa sya tetibe je cemburu??oklah sya bgtau dkt korg*meh duduk rapat2 sikit*sebenarnyer sya cemburu sgt dekat anak jiran sya nyy..kan semalam result PMR 2011 keluar..then sya dpt tahu ank jiran sya nyy,dye punyer result dpt 7A 1B..wth??swear,sya amat cemburu time tuu..xtahu nk ckp ape*terkedu*sya ingtkan result dye xlah segempak mne!hmm ternyata telahan sya meleset*tulah ko fatin,jgn pndg org xde mata tahuu!padan muka ko..*!.actually kalau korg nk tau sya amik PMR tahun lepas daa(2010)~~hehe..sya saje je nk  bandigkan result dia dgn result sya..ternyata ank jiran sya nyy lagi hebadd!kalau korg nk tahu result sya,sya punyer xlah sehebadd result korg..kan..kan??sya just dpt 4A jee!xdelah pandai sgt...tp tulah mmg xsangka anak jiran sya nyy pandai gle2!nmpk pendiam tapi diam2 ubi berisi laa weyh!!
sya nak tnyer korg lah..korg jeles x bila ada org lain dpt mengatasi lebih drpd kita dlm sesetengah aspek!.jeles x??*baik ckp secara jujur,kalau xsya lesing korg,,haha,,just joke*.mesti jeles kan??btol x??hah!begitu juga dgn sya..!tipulah kalau sya ckp sya xde feel langsong!!hipokrit nmanye!dlm hati,kenapalah dye dpt byk A,bukan akuu!!haishh..sabo jela..
tp xpelah sya try utk lupakan shj kisah nyy dan terus pandang kehadapan,xmo toleh belakang lagi,..*sob,,sob,sob!!*sbb tahun dpn nak SPM..!yeah,,SPM!..oh tuhan,,i'm not ready lagi laa.!*mcm mne ny?*!tp dlm pd masa yg sme,sya nk buktikan kpd mereka yg berada diluar sne terutamanyer org yg  berada dekat dgn sekeliling sya,yg sya juga mampu dpt byk A laa*tercabar??yeah sya amat tercabar!!*..sya target sya mampu dpt straight A's dlm SPM 2012..insyallah,doakan yg terbaik utk sya yee :)..sya nk banggakan nama keluarga sya!!
p/s:
sya akan jadikan kisah anak jiran sya yg dpt 7A 1B dlm PMR 2011 sbg pembakar semangat untuk sya sentiasa belajar dgn lebih giat lagi..xnak main-main lg dah..tahun dpn nak SPM!.cukuplah sekali sya menyesall!..sya nk buktikan dkt mereka,yg sya jugak boleh!dan sya target kalau dpt straight A nnt,sya ingt nk smbung belajar dkt oversea laa.boleh x??hehe..insyallah!..*kalau dia boleh buat,,kenapa aku xboleh???*
kbhaii

8 comments :

cik violet said...

Cemburu itu jadikan 1 cabaran untuk kita mara lgkah ke depan dengan menemui kejayaan :)

myra abdullah said...

cemburu tu boleh jd anjakan paradigma tau!
=)

NURFATIN IZZATI said...

cik violet:-hehe,,masehh dgn nasihat yg diberi
myra:-masehh jugak :)

Aisyah Auwcak! said...

normal law cemburu...
sya pn lebi krg sma jew kptsn nan awk....next year try da best!!

NURFATIN IZZATI said...

aisyah:-insyallah kak..pray for me okey??^^

Maizatul Syuhaidah said...

laa jealous jgak ke? lbih kurang sme dgn aku la tu. jom study sme2 kat overseas. lgi syok haha :)

NURFATIN IZZATI said...

yup mmg aku jeles sgt!!insyallah kalau ada rezeki kita smbg study kat overseas!!wah eksitednyer!

iEyNa_AmirinA said...

haha..entry kta lbih krg sma...juz dlm versi yg b'lainan..kih3...kdg cemburu nie kta ble jdikan smgt tok kta lbih maju kedepan...chayok2....trskn perjuangn k.. jom sggh snie lak k.. http://ezzovampire.blogspot.com